Roope Verkkokauppa.comin B2B-myyjä

Millaisia myyntiuran mahdollisuuksia Verkkokauppa.com tarjoaa nuorille? Näin Roope kasvoi nopeasti sesonkityöntekijästä suurasiakkuustiimiin

Miltä sinun näköisesi myynnin urapolku Verkkokauppa.comilla voisi näyttää? Ehkä haluat syventää tuntemustasi teknologian parissa tai ampaista nousukiitoon myyntiurallasi? Nykyisin yritysmyyjänä työskentelevän Roope Saarelan kasvutarina alkoi sesonkityöntekijän pestistä puhelinten myyntipisteeltä. Verkkiksellä nopeat kasvumahdollisuudet myyntiuralla ovat inspiroineet eteenpäin pyrkivää ja kehittymishaluista Roopea.

”Verkkis oli minulle ennestään tuttu kuluttajabrändi laajan tuoteportfolionsa kautta. Tällaisena intohimoisena tietotekniikan harrastajana Verkkis olikin vuosien saatossa lunastanut paikkansa sydämessäni. Rennon ilmapiirin ja asiantuntevan asiakaspalvelun kautta olin myös saanut positiivisen mielikuvan, että Verkkiksen työntekijät viihtyvät talossa”, Roope kertoo

Vahvan brändin ja positiivisen mielikuvan innoittamana Roope kiinnostui vähitellen myös työmahdollisuuksista Verkkiksellä. Kun tuolloin avoin sesonkityöntekijän paikka hetkeä myöhemmin avautui Roopelle, hänen urapolkunsa Verkkiksellä alkoi puhelinten myyntipisteeltä.

“Pääsin sesonkimyyjänä nopeasti vauhtiin ja hyviin myyntituloksiin, koska ympärilläni oli mahtava tiimi, jolta sain hyviä vinkkejä sekä tsemppausta”, Roope iloitsee.

Määräaikaisen sesonkityön lähestyessä loppuaan Roope huomasi kutkuttavan ilmoituksen yritysmyyjän paikasta talossa. Sesonkityöntekijänä aloittaessaan Roope ei tiennyt, että Verkkiksellä tehdään myös yritysmyyntiä. Kuitenkin tämä mahdollisuus kuulosti kiinnostavalta.

“Olen kiitollinen, että Verkkiksellä minussa nähtiin potentiaalia ja sain työpaikan B2B-myyntitiimissä, kun päätin sitä hakea”, Roope kiittelee.

Mahdollisuuksien saaminen heti uran alussa on antanut itsevarmuutta Roopelle

Roope sai jo ensimmäisellä viikollaan B2B-myyntitiimissä yllättyä siitä, miten monipuolisesti erilaisia tehtäviä Verkkiksen yritysmyynnin parista löytyykään. Kollegoiksi Roope sai asiakaspalvelun ammattilaisia, myyntitarjousten mestareita, asiakashankinnan taitureita ja naapuritiimistä löytyi jo kokeneemmat suurasiakkuustiimiläiset. Tämä mahdollisuuksien kirjo oli myynnin urallaan eteenpäin pyrkivälle ja kehittymishaluiselle Roopelle hyvin inspiroiva.

“Toivoin, että B2B-myyntitiimissä saisin vastuuta, jotta pääsisin mahdollisimman hyvin sisälle uuteen tehtävääni. Pian esihenkilöni antoikin minun jo toteuttaa itseäni tarjouskäsittelyn parissa”, Roope sanoo. 

“Aloitin vain vuosi sitten Verkkiksellä sesonkityöntekijänä ja siirryin nopeasti suurasiakkuustiimiin. Harppaus on ollut iso ja suhteellisen nopeakin, mikä tuntuu ihan mahtavalta.”

Roopen rakkaus myyntityöhön huomattiin tiimissä nopeasti, ja pian hänen esihenkilönsä jo tiedusteli Roopen halukkuutta ottaa lisävastuuta henkilökohtaisista asiakkuuksista suurasiakkuustiimissä. Kulunutta vuotta Verkkiksellä katsoessaan Roope kokee nyt kasvaneensa kokonaisvaltaisesti myyjänä ja kertoo kehityksen olleen nopeampaa kuin urallaan koskaan aikaisemmin.

”Tuntuu, että on tullut tehtyä jotain oikein. Aloitin vain vuosi sitten Verkkiksellä sesonkityöntekijänä kuluttajamyynnissä ja siirryin nopeasti suurasiakkuustiimiin. Harppaus on ollut iso ja suhteellisen nopeakin, mikä tuntuu ihan mahtavalta. Mahdollisuuksien saaminen on antanut itsevarmuutta ja uskoa omaan osaamiseeni näin urani alussa”, Roope kertoo.

Tutun kuluttajabrändin takaa avautui inhimillinen kulttuuri, jossa persoona saa näkyä 

Roopen alun perin vakuuttanut rento ilmapiiri ja innovatiivisuus ovat osoittautuneet arjen todellisuudeksi uuden työn myötä. Roope iloitsee päästessään olemaan mukana työntekijöidensä näköisessä yrityksessä, jossa jokaisen persoona saa näkyä.  

“Verkkiksellä kaikki ovat omia persooniaan ja myös tunteet saavat näkyä töissä. Voin olla työpaikalla täysin oma itseni – tällainen huumorimies, joka harrastaa näppäimistöjen keräilyä. Uskon, että jokaiselle hyvälle tyypille on paikkansa meidän porukassamme”, Roope sanoo.

Keskustelevan ja tiimikavereita tukevan kulttuurin myötä Roopen on ollut helppo tuoda myös omia ideoitaan esiin. Hänen ajatuksiaan on kuunneltu herkällä korvalla ja esihenkilön kannustus on rohkaissut myös tarttumaan uramahdollisuuksiin. 

“Tiimikaverini ja esihenkilöni ovat kannustaneet tarttumaan rohkeasti itseäni kiinnostaviin myyntityön mahdollisuuksiin talossa. Niin olen tarttunutkin. Uskon, että myös siksi urakehitykseni on ollut näin nopeaa Verkkiksellä”, Roope kiteyttää.  

Miltä myynnin urapolku Verkkiksellä kuulostaa? Katso avoimet työpaikkamme >