Verkkiksen työntekijä Henri

Henri Ylönen: Rohkeus kehittyä organisaation voimavarana

Henri toimii Verkkiksen yritysmyynnissä teknisenä yritysmyyjänä vastaten HP-brändimyynnistä. Ennen Verkkisuraansa Henri on toiminut myynnin, markkinoinnin ja tapahtumatuotannon moniosaajana HP:n sekä monien muiden globaalien ja kansallisten yritysten parissa. Henrille paras tapa irtautua arjesta on luonnossa liikkuminen vaeltamisen tai uuden harrastuksen, metsästyksen, merkeissä tai musiikin parissa.

HUH! Kohta puolitoista vuotta takana Verkkisuraa ja matkan varrelle on mahtunut yhtä sun toista. Aloitin Verkkiksellä täysin uudessa roolissa vastaten HP brändimyynnistä yritysasiakkaillemme. Oliko aloitusajankohta helpoin pandemian keskellä? Ei! Oliko työtehtävät ja toimenkuva täysin selkeä organisaatiossamme työni aloittaessani? Ei! Onko universumi kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin yrittänyt tehdä työstäni haastavaa? Kyllä! Näistä kysymyksistä pääsemmekin aiheeseen, jota haluaisin käsitellä omassa Verkkisläisen kynästä -kirjoituksessani.

Verkkiksellä halu kehittää prosesseja sekä työskentelyä on täysin omaa luokkaansa. Oman urani aikana edistystä on tapahtunut huimasti niin tiimimme kuin omastakin aloitteestani. Yritysmyynti on kasvanut piskuisesta tiimistä reilun kahdenkymmenen rautaisen ammattilaisen osastoksi. Verkkiksen B2B palvelee vuosittain yli 55 000 yritysasiakasta aina mikroyrityksistä suuriin konserneihin.

Uudistumiskykyisyys kilpailuvalttina

Nykyinen markkina sekä maailmantilanne on osiltaan johtanut tähän, että yrityksien täytyy uudistaa toimintamallejaan ja elää vahvasti ajan hermoilla. Onhan Verkkis päässyt jo kuitenkin iältään nuoren keski-ikäisen tasolle, eivätkä ne liikkeet aina ole niin ketteriä kolmenkympin rajapyykin saavuttaneilla muualla kuin yrityksen virkistyspäivillä. Monet prosessien kehityshankkeet ovat menneet maaliin, osaa hiotaan vielä käyttöönoton aikana ja uusia on viikoittain työn alla. Joskus mennään ryminällä väärään suuntaan, mutta se on elämää ja liiketoimintaa, eikä kaikki voi aina mennä oppikirjan mukaan. Tästä lisää tuonnempana. Olen vuosien saatossa opiskeluiden ja työhistoriani aikana rakentanut itselleni mottoa, ”Ei ole ongelmia, on vain tilanteita ennen ratkaisua.” Uudessa positiossa aloittaneena olen päässyt soveltamaan tätä hyvin useasti, mutta koen sen olevan osaltaan juuri tämän työn suola ja sellainen asia, joka nostaa Verkkokauppa.comia työyhteisönä mielestäni hyvin korkealle.

Kuvat: Teemu Riihelä

Kehitysideoista konkreettisiin toteutuksiin

Joskus nuoret keski-ikäisetkin yllättävät ketteryydellään ja rohkeudellaan. Olen saanut kohtalaisen vapaat kädet kaikenlaiseen oman roolin ja myynnin kehittämiseen osastollamme ja olenkin lähtenyt ilman kellukkeita syvään päätyyn koettaen omia ja yrityksemme kapasiteettia. Teimme vastikään omasta aloitteestani ja esihenkilöni suostumuksella myynnillisen kampanjan, jossa lisäsimme valikoitujen tuotteiden tuotetietoihin ajanvarauslinkin kalenteriini. Tätä kautta pyrimme saamaan luotua mahdollisimman paljon kontakteja sekä varmistamaan siirtymä kontakteista kaupaksi. Tämäkin on vain yksi asiakasrajapintaan saakka näkyvä käytännön esimerkki, miten lähdemme kokeilemaan erilaisia toimenpiteitä myynnin kehittämiseksi. Kokeilu ei tuottanut haluttua lopputulosta, mutta opimme erittäin paljon asiakkaiden ostokäyttäytymisestä ja pääsemme jalostamaan alkuperäistä ideaa tehokkaammaksi ja toimivammaksi.

”Iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn.” Tätä lausahdusta olen käyttänyt lukuisia kertoja itselleni ja joskus myös tiimikavereille sattuneissa kömmähdyksissä, ja kuten eräs leijonalegendakin on todennut, olemme menneet eteenpäin ja mennään jatkossakin. Tiedänkö vieläkään kaikkea mikä kuuluisi tai voisi kuulua toimenkuvaani? En. Olenko kärryillä tai lähelläkään kärryjä kaikista toimintamalleista? En. Haluanko kehittää itseäni ja olla mukana kehittämässä yrityksen prosesseja? Kyllä! Haluamme jatkossakin olla Suomen suosituin verkkokauppa ja kaupan alan pioneeriyritys, siksi pidämme kehityshenkisyydestämme visusti kiinni tulevaisuudessakin. Odotan innolla mitä jatkuva kehitys tuo tullessaan ja miten voimme yksilöinä sekä tiiminä tehdä entistäkin parempaa tulosta ja nostaa Verkkiksen Yritysmyyntiä maailmankartalle!

Tutustu lisää Verkkiksen yritysmyyntiin ja astu B2B-taloon sisälle.