Teemu Tuovinen – Business Controller

Teemu aloitti Verkkiksen Business Controllerina alkuvuodesta 2023. Tilitoimisto- ja start up -maailman koulima talouslukujen syväsukeltaja kertoo nyt, miten harpataan lukujen avulla askel kilpailijoiden edelle ja rakennetaan Suomen ja koko Euroopan nopeinta verkkokauppaa.

Työnkuvani liikkuu paljolti numeroiden parissa. Tavoitteeni on tuoda talousluvut ja niihin vaikuttavat taustatekijät yhä kiinteämmäksi osaksi liiketoiminnan arkea, jotta johtaminen ja kehitystyö helpottuisivat entisestään”, Teemu kiteyttää.

Teemu työskentelee erityisesti logistiikan, myynnin ja markkinoinnin lukujen parissa. Antoisaksi työn tekee verkkisläisten kehitysmyönteinen asenne.

Täällä otetaan apu tosi hyvin vastaan ja osallistetaan mukaan liiketoimintaan – pääsen oppimaan asioista suoraan alan ammattilaisilta. Sen myötä on oikeasti ollut mahdollista tuottaa liiketoiminnalle lisäarvoa, kun ymmärtää mistä numerot muodostuvat. Verkkisläisten poikkeuksellisen positiivinen asenne kaikkeen kehitystyöhön tekee työstäni todella mukavaa ja inspiroivaa.”

Teemun uratarina: tilitoimiston ja start up -maailman kautta verkkokauppabisnekseen

Teemu päätyi Verkkikselle vuoden 2023 alussa, ja sitä ennen tuli testattua niin tilitoimisto kuin start up -maailma. Tilitoimistosta Teemulle jäi käteen vankka talousosaaminen, ja start upin puolelta osaamispalettiin kaivertui kivenkova ymmärrys liiketoiminnasta. Tämä on ollut voittava kombinaatio nykyistäkin työtä ajatellen.

Taustani ansiosta minulla on ollut rahkeita pärjätä tässä kiinnostavassa ja kaiken aikaa kehittyvässä toimintaympäristössä verkkokauppabisneksen ytimessä.”

Kaupan alalla päivän sana on toimitusnopeus, ja sen suhteen Verkkiksen tahtotila on kristallin kirkas.

Me haluamme yksinkertaisesti olla Suomen ja Euroopan nopein verkkokauppa. Jo tänä päivänä meiltä voi tilata tuotteita pk-seudulla jopa tunnissa kotiovelle ja noutolokerikko palvelee asiakkaita kellon ympäri. Erilaisia nopean toimituksen innovaatioita on luvassa jatkossakin.

Nopeudessa mittarointi on kaiken perusta.

”Mittarointi on saatava rakennettua operatiivista toimintaa vasten. Me olemme pystyneet keskittymään onnistuneen mittaroinnin ansiosta yhä tiiviimmin niihin työvaiheisiin ja alueisiin, jotka tuottavat arvoa juuri kyseisellä hetkellä. Toisin sanoen kenenkään ei tarvitse ottaa yhtäkään nopeampaa askelta, kun ollaan jo valmiiksi oikeassa paikassa.

Verkkokauppa.com on asiakastutkimustenkin valossa nopeiden toimitusten edelläkävijä.

”Nopeat toimitukset ovat merkittävä tekijä, kun asiakkaat puntaroivat mistä tuote kannattaisi ostaa. Nopeus pysyy meidän dna:ssa jatkossakin, ja olemme kyllä valmiita laittamaan lisää vauhtia masiinaan.

Ketterää tekemistä asiakas keskipisteessä

Jos janoaa mahdollisuuksia osallistua vaikuttaviin strategisiin hankkeisiin ja samalla kasvaa itsekin ammattilaisena, Verkkokauppaa kannattaa Teemun mielestä harkita vahvasti työpaikkana.

Täällä ei kukaan pitele sua jaloista, vaan omaa ideaa pääsee viemään ketterästi eteenpäin ja oikeasti edistämään asioita, jos tahtoa ja mielenkiintoa vain löytyy. Tietynlainen merkkipaalu oli, kun pitchasin johtoryhmälle mahdollisuuksia paikallisjakelun kehittämiseen – nyt ne ideat komeilevat osana meidän strategiaa”, fiilistelee Teemu.

Business Controllerin työ itsessään vaatii mielen lujuutta ja periksiantamattomuutta.

Numerot pitää pystyä kääntämään kuulijalle ymmärrettäviksi sekä mittarit että eurot mielessä, jotta saadaan ratkaisuja aikaan. Nipotusta ei parane lopettaa, ennen kuin työ on tehty”, Teemu naurahtaa.

Teemu pitää Verkkiksessä ketterästä kulttuurista ja siitä, että asiakas on tekemisen keskipisteessä.

Asiakaskokemus ohjaa kaikkea suunnittelua, ja juuri sitä ajattelemalla olen itsekin päässyt strategisesti koviin hankkeisiin mukaan. Mitä tulee Verkkiksen kulttuuriin, niin arvostan erityisesti, ettei täällä jumiuduta esimerkiksi hierarkiaan vaan nähdään ihmiset ja heidän osaamisensa aidosti mahdollisuuksina.